Falošný tatársky biftek zo sójovej drte

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 18. novembra 2010

Falošné tatárske bifteky sa pripravujú najmä z hríbov. A sú lahodné. My sme vyskúšali pripraviť túto klasickú pochúťku zo sójového granulátu.

Suroviny

1 bal.
2 ks
2 -3 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Sójovú drť vsypeme do vriaceho nálevu z 1,5 l vody, 5 lyžíc sójovej omáčky, čierneho korenia a soli a chvíľu povaríme. Sójovú drť zlejeme cez sitko, v ktorom ju aj vyžmýkame. Vsypeme do misy. Kým sójová drť chladne, najemno nakrájame 1 väčšiu cibuľu a ošúpeme 2-3 strúčiky cesnaku, cesnak prelisujeme priamo k sójovej drti. Pridáme cibuľu, soľ, korenie, 2-3 lyžice plnotučnej horčice, čierne korenie, 0,5 lyžice mletej rasce a 1 malú lyžicu kečupu. Kvôli farbe pridáme aj trochu mletej sladkej červenej papriky. Na záver, keď už je zmes chladnejšia pridáme a zapracujeme 2 surové žĺtka. Podávame spolu s opečenými hriankami a cibuľkou.

    Falošný tatársky biftek zo sójovej drte - obrázok 1

Diskusia k receptu

haston
nemá tá sójová drvina nevýraznú chuť?
julica
Mnam, toto je pre mna fakt mnam a nech si len hovoria, ze zdrave nie je chutne (aj ked zase liek to nie je :). Uz len presvedcit toho mojho spolustolovnika na sojovu drt, lebo on ma radsej kocky.
ajan
Môžeme použiť aj sojové kocky,ktoré dáme na 2 h. do vody cca 40st.
pridáme bujon a korenie.Potom to povaríme podľa daného receptu
vyberieme a zomelieme.Ostatné podľa receptu.
lucylee
skvelý nápad, až na tie žĺtka...podľa mňa tam nie sú potrebné, ale každý podľa chuti...
remcula
To vůbec není špatný nápad!! Já dělám podobně z tvrdého sýra. Je to hlavně pro žlučníkáře a lidi, co by si to dali, ale nějak nemohou syrove maso. Moc se mi to líbí!!
sovka62
Proti gustu žiaden dišputát, pravda, ale toto by mi tatarák zo sviečkovice asi nenahradilo. Raz ma priateľka nahovorila na tatarák zo zemiakov, tak som to spravila, ale bola to hotová katastrofa. Vtedy som sa zapovedala, buď pravá sviečková, alebo radšej holá hrianka.
babusha
niet nad originál, už nikdy žiadne náhrady, radšej menej ale nech to má správny šmrnc. Práve som ho včera robila a pred chvíľou sme dojedali, pre dvoch sa dá
babusha
niet nad originál, už nikdy žiadne náhrady, radšej menej ale nech to má správny šmrnc. Práve som ho včera robila a pred chvíľou sme dojedali, pre dvoch sa dá
zirafninka1
@haston samotna drt nie je chutovo vyrazna, ale ak ju dobre pripravis je mnam
@julica :))) spolustolovnikovi naloz na tanier..to ho presvedci.. a preco nie drt? chut ci tvar? ak tvar tak to vyriesi sikovna rada od @ajan
@lucylee ano, zltka tam byt ozaj nemusia, ale ako aj @marienka44 napisala v pravom su, tak nech sa to na original podoba co najviac
@gman ved prave..maso je maso. prave preto tam nie je :)
@remcula z tvrdeho syra? to musi byt lahodka.. nastruhany syr a podobne ingrediencie?
@sovka62 , @babusha ja som ten zemiakovy este neskusala, ale aj to raz bude :) snad nebudem sklamana..tento sojovy je urcite nieco ine nez pravy tatarak , ale pre tych co nechcu alebo nemozu maso moze byt fajn spestrenim



modrykamen
Ja skúšam kadečo. Ak je to hubový, zemiakový,sójový,či rybací, alebo zeleninový, tak viem,že nie je to mäsový biftek, ale pre zmenu prečo nie.Moje deti nie veľmi surový žĺtok, tak tiež náhrada-varený.Nie je to celkom ono, ale je to vcelku dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia