Foto: zirafninka1
Falošné tatárske bifteky sa pripravujú najmä z hríbov. A sú lahodné. My sme vyskúšali pripraviť túto klasickú pochúťku zo sójového granulátu.
Postup
-
1
Sójovú drť vsypeme do vriaceho nálevu z 1,5 l vody, 5 lyžíc sójovej omáčky, čierneho korenia a soli a chvíľu povaríme. Sójovú drť zlejeme cez sitko, v ktorom ju aj vyžmýkame. Vsypeme do misy. Kým sójová drť chladne, najemno nakrájame 1 väčšiu cibuľu a ošúpeme 2-3 strúčiky cesnaku, cesnak prelisujeme priamo k sójovej drti. Pridáme cibuľu, soľ, korenie, 2-3 lyžice plnotučnej horčice, čierne korenie, 0,5 lyžice mletej rasce a 1 malú lyžicu kečupu. Kvôli farbe pridáme aj trochu mletej sladkej červenej papriky. Na záver, keď už je zmes chladnejšia pridáme a zapracujeme 2 surové žĺtka. Podávame spolu s opečenými hriankami a cibuľkou.
pridáme bujon a korenie.Potom to povaríme podľa daného receptu
vyberieme a zomelieme.Ostatné podľa receptu.
@julica :))) spolustolovnikovi naloz na tanier..to ho presvedci.. a preco nie drt? chut ci tvar? ak tvar tak to vyriesi sikovna rada od @ajan
@lucylee ano, zltka tam byt ozaj nemusia, ale ako aj @marienka44 napisala v pravom su, tak nech sa to na original podoba co najviac
@gman ved prave..maso je maso. prave preto tam nie je :)
@remcula z tvrdeho syra? to musi byt lahodka.. nastruhany syr a podobne ingrediencie?
@sovka62 , @babusha ja som ten zemiakovy este neskusala, ale aj to raz bude :) snad nebudem sklamana..tento sojovy je urcite nieco ine nez pravy tatarak , ale pre tych co nechcu alebo nemozu maso moze byt fajn spestrenim